Çocukların Sağlığı ve Aşı Türleri

Bazı çocuklara vurulduktan sonra sebep olduğu istenmeyen yan etkiler sebebiyle DPT halk arasında en çok karşıt fikir doğuran aşıdır.

Difteri-Boğmaca-Tetanoz (DPT) Aşısı
Dr. Lendon Smith’e göre bu aşının bazı çocuklara vurulduktan sonra sebep olduğu istenmeyen yan etkiler sebebiyle DPT halk arasında en çok karşıt fikir doğuran aşıdır. Çoğu çocuk doktoru senede 6 ila 8 boğmaca vakası görür. Ancak Dr. Smith DPT aşılarının bütün serisini olan, hatta 18 aylıkken destekleyici aşıları da yapılan çocukların yine de boğmacaya yakalanabildiğini belirtmektedir. "Özellikle çok sayıda ebeveyn aşı sonrasında ateş ve duyarlılık şikayetleriyle gelince DPT aşısının etkililiği konusunda karşıt fikirlerim oluştu” demektedir. 

Dr. Harris Coulter, DPT aşısından sonra hafif bir ansefalit (beyin yangısı) vakasının görebileceğini ve bazen kalıcı hasar verebileceğini söylüyor. "Benim fikrimce bu hasarların arasında epilepsi ve nöbetli hastalıklar, hiperaktivite, disleksi, dikkat eksikliği bozukluğu, ani çocuk ölümü sendromu, anoreksi ve vahşi davranış bulunmaktadır. 

Dr. Smith, çocukların difteri ve tetanoz aşısı olmasını ancak boğmaca aşısı olmamasını öneriyor çünkü olması gerektiği kadar etkili olmadığını ve sağlığa zararlı olabileceğini düşünüyor. Dr. Coulter da aynı fikirde. "Tetanoz ve difteri aşıları, boğmaca kadar tehlikeli değildir. Ancak difteri aşısı da çok gerekli olmayabilir çünkü A.B.D.’de difteri vakaları azdır” demektedir. Tetanoz aşısının değerli olduğunu düşünmektedir ancak aşının yapılması için çocuğun yürümeye başlamasının beklenmesini önerir. Tetanozun iyi temizlenmemiş yaralardan dolayı ortaya çıktığına dikkat çeker ve delici bir yara alma ihtimali az olan 2 aylık bir bebeğin aşılanması gereksizdir. 

Dikkat: Eğer aşılanmamış bir çocuk difteri kaparsa ilk üç gün içinde hastalığın antitoksini verilmelidir, yoksa ölüm ihtimali yüksektir, özellikle de çok genç çocuklarda. Eğer terapi hemen uygulanmazsa sinir hasarı alma ihtimali yüksektir. Tetanoz ciddi beyin hasarına yol açabilir ve genç çocuklarda ölümcül olabilir.

Kızamık-Kabakulak-Rubella Aşısı
Çocuklarına kızamık, kızamıkçık aşısı yaptırmak isteyen ebeveynlere Dr. Smith yan etkilerden kaçınmak için protokolü aynen uygulamalarını öneriyor. Ancak yine de bu hastalıkları doğal olarak kapıp beslenme protokolüyle korunmayı tercih etmekte. 

Dikkat: Ansefalit (beyin yangısı) 1,000 ila 2,000 vakadan birinde görülebilir ve kızamığın önemli bir yan etkisidir. Ansefalit yaşayan 8 çocuktan biri ölür ve yarısında merkezi sinir sistemi hasarı oluşur. Bronkopnömoni, orta kulak iltihabı, tümük iltihabı, beyin apsesi ve menenjit nadir değildir. Kızamık ayrıca çocuklarda ciddi duyma kaybına yol açabilir. Ölüm de bir ihtimaldir. Kızamık ayrıca çocukken aşılanmamış yetişkinlerde de ciddi bir hastalık olabilir, ebeveynler çocuklarını aşılatmayı düşünürken bunu da göz önüne almalıdır. Eğer bir anne tekrar çocuk sahibi olmak istiyorsa hamile kalmadan önce aşılanmalıdır. Böylece ilk çocuğu rubella yaşarsa doğmamış çocuğu etkilenmez.

Çocuk Felci
Dr. Coulter çocukların, çocuk felcine karşı aşılanmasını önemli bulmaktadır. Kendisi de küçükken çocuk felci yaşamış ve ciddi bir vaka atlatmıştır. Sağ bacağı kısmen felçlidir. "Çocuk felci tehlikeli bir hastalıktır. Ağızdan çocuk felci aşılarına hiçbir itirazım yok ancak bazı yan etkiler görülebilir” demektedir. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye