Hamileliğe Hazırlık (2. Kısım)

Fiziksel ve zihinsel önerileri takip ederek hamileliğe hazır olun.

Hamileliğe Hazırlık (2. Kısım)

Maharishi Vedik Tıbbı hamileliğe hazırlık için bireysel sağlık ihtiyaçlarının belirlenmesi, transandantal meditasyon uygulanması ve yenileyici terapiler alınmasının yanında başka tavsiyelerde de bulunmaktadır.

Besleyici Bir Diyet Sürdürün
Shukra dhatu’yu (yedinci, üremeyle ilgili doku) geliştiren besleyici bir yemek programı en iyisidir. Gebe kalmayı planlayan anne ve babalar için süt, çiğ şeker, ghee (saf yağ), badem, kaju, hurma, incir, kuru üzüm, taze meyve ve sebzeler, bulgur, tam tahıllar, taze meyve suları ve bolca saf kaynak suyu önerilir. Bu gıdalar doğal saflık içerir ve sağlıklı sperm ve yumurta oluşumunda rol oynar. Hamile kalınmadan en az 6 ay önce eşlerden her birinin bu gıdaları diyetine eklemesi tavsiye edilir. 

Aynı zamanda işlenmiş gıdalardan, kırmızı et, tavuk eti, balık ve peynirden, yağlı ve ekşi gıdalardan kaçınılması tavsiye edilir. Sarımsak, soğan, mantar ve fermente (mayalanmış) gıdalar da sperm ve yumurtayı beslemez.

Sağlıklı Bir Günlük Düzen Kurun
Hamileliğe iyice dinlenmiş olarak başlamak önemlidir. Düzenli olarak meditasyon yapmak, yeterli egzersiz yapıp geceleri yeterince uyumanın yanında kendinize her sabah masaj yapmayı da alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bu hem yenileyici hem de rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve tüm vücut sistemlerinin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. 

Mutlu, İstikrarlı Bir İlişkinin Keyfini Sürün
Mutlu aileler, karı ve koca arasındaki mutlu bir ilişkiden filizlenir. Çocuğunuza sevildiğini, ailede var olmasının istendiğini hissettirmenin en iyi yolu eşinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirmektir.

Zararlı Maddelerden Uzak Durun
Alkol ve sigaranın fetüse zararlı olabileceği herkes tarafından bilinmektedir. Eğer hamile kalmayı düşünüyorsanız bunları kullanmayı hemen bırakmalısınız. Gebelik başladığında mümkün mertebe sağlıklı olmanız gerekir. Bebeğinizi ana organların oluştuğu hassas ilk aylarda korumak önemlidir. Almakta olduğunuz ilaçların güvenliği hakkında da doktorunuzla mutlaka görüşün. 
  • Sigara: Anneye verdiği bariz zararlar dışında sigara ayrıca bebeği oksijenden mahrum bırakır. Sigara dumanı erken doğumla, düşük doğum kilosuyla, düşükle, doğum kusurlarıyla ve başka problemlerle ilişkilendirilmiştir.
  • Alkol: Doktorlar hamileyken hiç içmemeyi tavsiye eder çünkü alkol gelişmekte olan bebeğe zarar verebilir. Vedik metinlere göre ojas üzerinde (üreme dokusunu doğrudan besleyen sağlık verici madde) çok zararlı etkileri vardır. Süt ojas için en faydalı içecektir, alkol ise en zararlısıdır.
  • İlaçlar: Aspirin gibi ilaçlar bile bebek için zararlı olabilir bu yüzden hamilelik süresince ilaç kullanmamak en iyisidir. Hamileyken ilaç kullanmadan önce mutlaka doktora danışmak gerekir. Eğer süren bir sağlık sorunundan dolayı ilaç kullanmaktaysanız, dozun azaltıp azaltılamayacağını hamile kalmadan önce doktorunuzla görüşün. Elbette reçetesiz ilaçlar da zararlı etkiye sebep olabilir, hatta üreme hücrelerinin DNA’sını bozabilir.
  • Belli Hayvansal Ürünler: Kedi ve köpek dışkısı ve çiğ et, toksoplazma adında bir parazit içerebilir ve bu doğmamış çocuk için çok zararlı olabilir. Hamile kadınlar kedi kumu temizlememeli ve bahçede uğraşırken mutlaka eldiven giymelidir. Çiğ etle meşgul olduktan sonra eller yıkanmalıdır. 
Bebek sahibi olmayı planlamak hayatın heyecanlı anlarındandır. Bu dönemde sağlığınızın zirvesinde olmak faydalı olacaktır. Bu sebeple Maharishi Vedik Tıbbı’nın önerilerini takip ederek hem siz eşiniz fiziksel ve zihinsel sağlığınızı artırarak sağlıklı bir gebeliğe hazırlanabilirsiniz. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye