Kalp Hastalığına Karşı Magnezyum, Krom, Potasyum ve Aminoasitler

Kalp krizinden dolayı aniden ölen kişilerde magnezyum seviyelerinin ve potasyum seviyelerinin kontrol gruplarından daha düşük olduğu bulunmuştur.

Kalp Hastalığına Karşı Magnezyum, Krom, Potasyum ve Aminoasitler

Magnezyum
Kalp krizinden dolayı aniden ölen kişilerde magnezyum seviyelerinin ve potasyum seviyelerinin kontrol gruplarından daha düşük olduğu bulunmuştur. Magnezyum damarların genişlemesine yardımcı olur ve kalbin kan pompalamasını kolaylaştırır. Böylece aritmiyi (kalbin ritminin düzensiz olması) önler. Magnezyum ayrıca kan damarlarının kireçlenmesini önleyebilir, toplam kolesterolü düşürebilir, HDL (iyi) kolesterolü artırabilir ve platelet hücumunu sınırlayabilir. Fakat sadece magnezyum takviyeleri almak yeterli olmayacaktır. Dr. Cowden’a göre "Çoğu doktor en iyi emilim oranını sağlayacak iyi türleri kullanmaz.Magnezyum malat, glisinat, taurat veya aspartat, hatta kırmızı böğürtlen gibi bitkisel magnezyum kullanmak daha etkilidir ancak bazı hastalar damardan veya kas içinden verilen magnezyum alarak magnezyum seviyelerinin hemen yükseltilmesine ihtiyaç duyarlar.” Magnezyum oksitin emilme oranı çok düşüktür dolayısıyla kullanılmaması daha iyi olabilir.

Amerikan Holistik Tıp Birliği eski başkanı Dr. Alan R. Gaby, konjestif kalp yetmezliğinin, magnezyum klorür hekzahidrat, hidroksokobalamin, pridoksin hidroklorür, dekspantenol, B-kompleks vitaminleri ve C vitamininden oluşan bir karışımın damardan verilmesine iyi tepki verdiğini görmüştür. Bu Dr. John Meyers tarafından popülerleştirilen besin maddesi karışımının bir uyarlamasıdır.

Krom
Krom takviyesinin toplam kolesterolü ve trigliseritleri düşürdüğü, HDL kolesterolü artırdığı görülmüştür. Niyasinle (B3 vitamini) birleştirildiğinde daha da etkili olmaktadır. Krom eksikliği çeşitli çalışmalar sonucunda koroner kalp hastalığı ile ilişkilendirilmiştir.

Potasyum
Hipertansiyon (yüksek tansiyon), genellikle kalp hastalığında bulunur. Potasyum takviyeleri hastanın tansiyon ilaçlarına veya diüretik ilaçlara bağımlılığını azaltabilir.

Amino Asitler
Amino asit L-arginin, damardan verildiğinde (bir saatlik sürede 20 g), konjestif kalp yetmezliği hastalarında strok hacmi ve kalp debisinde önemli artışlara sebep olmaktadır. Arginin terapisi damardaki kan basıncını da düşürebilir. L-karnitin takviyesi ağızdan verildiğinde (28 gün boyunca günde 2 gr) kalp krizi geçirmiş 51 hastanın durumunu iyileştirmiştir. Hasar görmüş kalp kası oranı 28 gün sonra çok azalmış, anjina ve aritmi görülme oranı %50 azalmış ve herhangi bir kardiyak olayın riski L-karnitin alanlarda %15.6 iken, plasebo alanlarda %26 olmuştur. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye