Kalp Hastalığında Enzim Terapisi ve Oksijen Terapisi

Hiperbarik oksijen terapisi (HBOT), oksijen terapisinin özellikle felce karşı etkili olan bir türüdür.

Kalp Hastalığında Enzim Terapisi ve Oksijen Terapisi

Enzim Terapisi
Almanya’da, Mucos şirketi Wobenzym-N adında tamamen doğal enzim-bioflavonoid karışımı bir ürün geliştirmiştir ve bu ürün çoğu ülkede satışa sunulmuştur. Satılan çoğu enzim ürününün aksine bu enzim sindirim için değil kan akışında kullanılmak içindir. Bu sayede kalp damar sorunlarına ve diğer hastalıklara yol açabilecek faktörlere karşı savaşılır. Bu durumların arasında fibrinojen ve C-reaktif protein seviyelerinin artması da yer alır. Dr. Garry F. Gordon’a göre bu ilaç anti-enflamatuar ilaçların çoğu faydasını sağlar fakat aspirin ve NSAID ilaçların uzun süreli kullanımıyla ilişkili mide-bağırsak kanamalarına ve diğer yan etkilerine sahip değildir.

Oksijen Terapisi
Yaklaşık 30 yıl önce Baylor Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre ateroskleroz hastalarında bacak damarlarından damar içine verilen bir damla hidrojen peroksit damar içi plağı temizlemektedir. Kardiyopulmoner resüsitasyonda hidrojen peroksit infüzyonu, ventriküler fibrilasyonu (kalp odacıklarının, hızlı, etkisiz biçimde kasılması) genellikle durdurmaktadır. Dr. Charles Farr yüksek debili kalp yetmezliğinde (kalbin çok miktarda kan pompalamasına rağmen yetersizliği), damar içi seyreltilmiş hidrojen peroksit ve şelatasyon tedavileriyle başarı sağlamıştır. Ozon terapisi de damar dolaşımı sorunlarında ve ateroskleroz plağını çözmede kullanılabilir. Genel olarak ozonun damar içine enjekte edilmesi bu terapinin yapılış şeklidir.

Hiperbarik oksijen terapisi (HBOT), oksijen terapisinin özellikle felce karşı etkili olan bir türüdür. Doktorlar her hastanede bir hiperbarik oksijen odasının olmasını önermektedirler. Eğer felç olduktan sonraki 24 saat içinde beyne daha fazla oksijen iletilebilirse hasarın %70-80’ini önleyecek şekilde beyin dokusu kurtarılabilir. Felçten sonraki üç hafta boyunca hastanın beynine oksijen sağlamak da hasarı azaltabilir. Felçten sonraki 15 yıl içinde bile oksijen tedavisi yapıldığında olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Burada hedef beyne mümkün olduğunca fazla oksijen sağlamaktır. Bu sayede felç geliştiğinde hasar gören ama tamamen bozulmayan oksijensiz kalmış beyin dokuları canlandırılır. 1971’den beri HBOT tedavisi gören 1,000’den fazla kişi %40 ile %100 arasında değişen oranlarda gelişme göstermiştir ve bu sonuçlar bilimsel yayınlarda açıklanmıştır. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye