Kalp Hastalıklarında Risk Faktörü Olarak Cıva Zehirlenmesi

Cıva zehirlenmesi genellikle kalp damar hastalıklarında gizli bir rol oynar.

Kalp Hastalıklarında Risk Faktörü Olarak Cıva Zehirlenmesi

Cıva zehirlenmesi genellikle kalp damar hastalıklarında gizli bir rol oynar. Sonuç olarak artan sayıda alternatif doktorlar kalp hastalığının tam bir tedavi programı dahilinde rutin olarak cıva (ve diğer ağır metallerin) zehirlenmesi taramaları yapmaya başlamıştır. Cıva zehirlenmesi en çok amalgam diş dolgularından dolayı ortaya çıkar ancak bazı aşılar, çevreden cıvaya maruz kalmak ve bazı balıkların çok fazla tüketilmesi, cıva zehirlenmesine yol açabilir. 

İlk olarak 1974’te raporlanan Rus araştırması cıva buharına maruz kalan tavşanlardan elde edilen elektrokardiyogramlarda anormal değişiklikler görüldüğünü göstermiştir. Bunun nedeni büyük ihtimalle kalp kasının kasılması için gerekli bazı kalp enzimlerinin cıva tarafından engellenmesidir. Diğer araştırmalar da cıvayı damar hastalıklarına katkıda bulunan bir faktör olarak belirtmiş, kalbi ve damarları etkileyen diğer sorunlara yol açtığını göstermiştir. Cıva damarların yumuşak kasını besleyen gıda maddelerinin normal işlenişine müdahale ediyor ve sertleşmelerine sebep oluyor gibi görünmektedir. 

Cıva zehirlenmesi damar hücre duvarlarından kolesterolün işlenişine ve kolesterolün vücuttan atılmak için karaciğerde depolanmasına da müdahale edebilir. Bazı yağ atıcı enzimlere müdahale ettiğinden damar hastalığı yaşayan kişilerdeki karakteristik yüksek toplam kolesterol seviyesine katkıda bulunuyor olabilir. Bu sebepten dolayı kolesterolde ne zaman anlaşılamayan bir yükselme olsa doktor cıva zehirlenmesini kontrol etmelidir.

Dr. Cowden, kalple ilgili rahatsızlığı olanların dişlerindeki tüm cıva amalgam dolguları çıkarttırmalarını öneriyor. Cıvanın dolgulardan emilip vücut boyunca dağılabileceğinin kanıtlanmış gerçeğinin yanında kalp işlevini yöneten özel sinir düğümlerine sızması da söz konusudur. Cıva bu sinir düğümlerini zehirlediği için hastanın kalbi sorun yaşamaya veya kalp ritmi bozulmaya başlayabilir. Dr. Cowden’a göre cıva dolgular çıkartıldığında ve daha sonra şelasyon maddeleri kullanılarak cıva vücut dokularından atıldığında, kalp problemleri çözülmekte ve aritmi, anjina gibi problemlerin tedavisinde alınan ilaçların kullanımı sonlandırılabilmektedir. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye