Romatoid Artrit İçin 4 Tedavi Yöntemi

Artrit, eklemlerde ağrı ile kendini gösteren, otoimmun bir hastalıktır. Günümüzde oldukça sık rastlanılan bu hastalık, yetişkinlerin yaklaşık %22’sini, 65 yaş üstündeki yetişkinlerin ise neredeyse yarısını etkilemektedir.

Romatoid Artrit İçin 4 Tedavi Yöntemi

Artrit türleri arasındaki en yaygın türlerden biri ise romatoid artrittir. Her yıl milyonlarca kişi, bu hastalıktan yakınmaktadır. Romatoid artrit için genellikle hastane hekimleri ilaç tedavileri reçete etmekte ya da cerrahi operasyon önermektedirler. Bununla beraber bu hastalığa karşı koruyucu tedavi yöntemleri üzerinde aynı sıklıkla durulmamaktadır.

Romatoid artrite karşı koruyucu olan aşağıdaki 4 yöntem, aynı zamanda romatoid artrit tedavisi için ya da hastalık şiddetini azaltmak için de kullanılabilmektedir.

1)Anti Enflamatuar Özellikleri Olduğu Bilinen Gıdaları Tüketiniz: Bazı doğal gıdalar, romatoid artritin doğal tedavisinde kullanılabilecek ve enflamasyonu azaltabilecek doğal ilaçlardır.  Artrit, enflamatuar (iltihap ve ödemin meydana geldiği) bir hastalıktır. Bu nedenle artritin tedavisinde ya da bu hastalığın gelişimine karşı önlem olarak antienflamatuar gıdaların tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Antienflamatuar özelliği olduğu bilinen gıdalardan bazıları zencefil, zerdeçal, birçok meyve ve sebzedir. Fakat bu gıdaları tüketirken asıl dikkat etmeniz gereken koşul tamamen organik ve doğal olarak üretilmeleridir. 

Yukarıda sayılan gıdalar arasından özellikle zerdeçal oldukça güçlü bir anti enflamatuardır (iltihap ve yangı karşıtı). Bu nedenle artrit tedavisinde kullanılabilecek en etkili doğal ilaçlardan biridir.

2)Yüksek Kaliteli Omega-3 Yağ Asidi Tüketimi: Yüksek kaliteli omega-3 yağ asitlerinin tüketimi, vücutta harikalar yaratabilir. Bu yağ asitlerinin vücuttaki enflamasyonu azaltmada oldukça etkilidirler. Bunun haricinde görme, hafıza, duygu durumu ve kemik sağlığı üzerinde de oldukça olumlu etkileri vardır.

3) D Vitamini Alımını Arttırmak: D vitamini eksikliği yaygın görülen bir durumdur. Bunun haricinde artrit teşhisi konulmuş kişilerde de bu vitaminin eksikliğine sıklıkla rastlanmaktadır. 

D vitamini kemik ve eklem sağlığı, duygu durumu ve bağışıklık sistemi üzerinde etkileri olan bir vitamindir. Bunun haricinde enflamasyonu azaltmada da etkilidir ve hastalıklara karşı koruyucu olabileceği de düşünülmektedir. Bahsedilen sebeple, yapılan bir kan testi sonucu eğer D vitamini eksikliği ortaya çıkmışsa, doktor gözetiminde vitamin takviyesi kullanmanız ve D vitamini açısından zengin gıdalarla beslenmeniz önerilmektedir.

4) Mümkün Olduğunca Duygusal Travmaları Kontrol altına Alınız: Yapılan bir çok araştırmalar sonucu, günümüzde artık bilindiği gibi, duygusal travmaların ve stresin, birçok hastalığa katkısı olduğu bilinmektedir. Artrit de bu rahatsızlıklardan biridir ve duygusal travmalar, rahatsızlığın oluşumuna katkıda bulunabilir veya mevcut rahatsızlık semptomlarını alevlendirebilir. 

Romatoid artritin oluşum nedenleri kesin olarak bilinememekte ve bir çok faktörün birleşmesi sonucu meydana gelebildiği düşünülmektedir. Örneğin, bir enfeksiyonun bu rahatsızlığa zemin hazırlayabilmesi söz konusudur. Vücuda giren bir patojenin vücudun biyolojik işlevlerini bozması ve immün sistemi şaşırtması söz konusu olabilir. İmmün sistemin (bağışıklık sistemini) işlevlerini ve çalışmalarını olumsuz yönde etkileyen  en önemli faktörlerden biri ise stres ve duygusal travmalardır. Bu nedenle romatoid artritin önlenmesi ya da şiddetinin azaltılması için stresin azaltılmasında kullanılabilecek alternatif terapi yöntemleri işinize yarayabilir.

Stresi azaltmada işinize yarayabilecek terapi yöntemlerinden bazıları;
  • Yoga
  • Meditasyon
  • Meridyen Dengeleme Terapisi (MTT)
  • Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT)

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye