Erkekler İçin Cilt Bakımı

Genellikle göz ardı edilse de günlük bakım erkek cildinde fark yaratır

Erkekler İçin Cilt Bakımı

Çoğu erkek mecburiyetten dolayı ergenlik ve gençlik yıllarında cilt bakımı uygular. Sivilceler, lekeler ve akranlardan gelen ilgi bu yönelimin temel kaynağıdır. Fakat yaş ilerledikçe çoğu erkek düzenli olarak cildi temizleyip nemlendirmenin, hem cildin görünümünde hem de hissinde yapacağı etkileri göz ardı eder. 

Cilt bakım ürünleri ve uygulamaları genellikle kadınlarla ilişkilendirilir ama erkeklerin de bakıma ihtiyaç duyan bir cildi vardır. Ayrıca tıpkı kadınlar gibi erkekler de birkaç ipucu öğrenerek ciltlerinde büyük farklılıklar görebilirler. Öncelikle erkeklerin nasıl bir cilt yapısına sahip olduklarını ve ciltlerine nasıl bakacaklarını öğrenmeleri ve de günlük olarak uygulayabilecekleri bir cilt bakım rutini geliştirmeleri gerekir.

Cilt bakım ürünleri seçmeden önce cilt tipini bilmek gerekir. Çoğu kadın bunu erken yaşlarda bilse de erkekler farkında olmayabilir. Cilt tipini anlamak için aşağıdaki kılavuz yardımcı olacaktır.

Normal Cilt: Eğer yağlı veya kuru ciltle ilgili hiç problem yaşamadıysanız muhtemelen normal bir cildiniz vardır. Normal cildin gözenekleri küçük olur ve cildin tonu her bölgesinde eşittir. Eğer cildiniz hakkında pek kafa yormanız gerekmediyse büyük ihtimalle normal cilde sahipsiniz. 

Yağlı Cilt: İsimden anlaşıldığı gibi bu cilt tipi yağlıdır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa gözenekleriniz orta – büyük boy arasındadır ve tıkanmaya meyillidir. Sivilce, siyah nokta ve beyaz noktalar görülür. Yağlı ciltler genellikle normal ciltlerden daha kalın ve sıkıdır. Dışarıdan gelen hasara daha dayanıklıdır.

Kuru Cilt: Kuru cilt gergin ve kaşıntılı hissedilir. Kış bu cilt tipi için özellikle zorlu geçer. Kuru cilt normal ciltten daha incedir ve genellikle dokunmaktan bile zarar görebilir. Kolaylıkla tahriş olması da kuru cildin bir özelliğidir. 

Hassas Cilt: Hassas cildi olan erkekler genellikle cilt tipini bilen erkeklerdir. Hassas ciltte her türlü tahriş edici maddeden dolayı (güneş, parfüm, tıraş kremi, aşırı sıcak veya soğuk hatta sabun) döküntüler ve problemler görülebilir. Hassas cildi olan erkekler seçtikleri bakım ürünlerine çok dikkat etmelidir. Boyalı, kokulu ve gereksiz kimyasal içeriği olan ürünler bu cilt tipini tahriş edebilir.

Karma Cilt: Bu cilt tipinde yüzün hem kuru hem de yağlı bölgeleri bulunur. En sık olarak T-bölgesi (alın, burun ve çene) yağlı, yanaklar ve gözlerin çevresi kuru olur. Bu cilt tipine sahip olanlar özellikle karma ciltler için üretilmiş ürünleri tercih etmelidir. 

Erkekler İçin Günlük Cilt Bakımı
Birçok erkeğin bir spor programı, finansal planı ve günlük programı olabilir fakat cilt bakım rutini genellikle es geçilir. Cilt bakımı sadece kadınlar için değildir. Hatta düzenli olarak spor yapan erkekler cilt problemlerine düzenli egzersiz yapan kadınlardan daha meyillidir. Bunun sebebi cildi esnetmeniz, düzgün bir şekilde temizlememeniz ve ter, güneş, rüzgar gibi elementlerden doğru bir şekilde korumamanızdır. Fakat banyoda saatler harcamadan cildi sağlıklı ve temiz tutmak mümkündür:
  1. Yıkama: Sabah işe gitmeden önce duş alıyor olabilirsiniz fakat yüzünüzü, cildinize uygun ürünlerle düzgün bir şekilde yıkıyor musunuz? Günde iki kez nazikçe yüzünüzü yıkayın. Sabah yüzünüzü temizlemek uyku sırasında oluşan ter ve birikintileri giderir, günün sonunda temizlemek ise gün boyunca yüzünüzde biriken kiri ve teri giderir.
  2. Tonik: Kuru veya hassas bir cildiniz varsa bu adımı atlayın. Tonikler genellikle alkol bazlıdır ve bu cilt tiplerini tahriş edebilir. Fakat normal, yağlı ve karma ciltler alkolsüz bir toniğin ekstra temizliği ve pH dengeleyişinden fayda görebilir. 
  3. Nemlendirme: Yüzünüzü kaliteli ve cildinize uygun bir nemlendirici ürünle nemlendirin. Eğer gün içinde güneşin altında çok vakit geçiriyorsanız en azından SPF 15 derecesinde güneş koruma faktörü olan bir nemlendirici seçin. Bu  şekilde hem cildiniz korunur, hem de başka bir ürün kullanmak zorunda kalmazsınız.  

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye