Bağışıklık sistemi enfeksiyon türüne bağlı olarak farklı hastalıklara farklı savunmalar geliştirir. Dr. Lendon Smith "Çocuk felci virüsü sisteme beslenme kanalından girdiğinden mümkün olan en doğal bağışıklığı meydana getirmek için oral (ağızdan) çocuk felci aşısının verilmesi mantıklıdır” demektedir. Dr. Harris Coulter aynı fikirdedir, ağızdan alınan çocuk felci aşısının enjeksiyonla verilenden daha güvenli olduğunu da ekler.
Kızamık, kabakulak, rubella aşısında virüsler havadan alınır ve vücuda burundan ve boğazdan girer. Bademcikte, lenf bezlerinde, akciğerlerde işlendikten sonra kan, lenf dokusu, dalak ve karaciğer yoluyla vücuda yayılır. Bu virüsler için aşı kasa enjekte edildiğinden antikor üretimini sağlar ancak hücresel bağışıklık yaratmaz. Dolayısıyla bu, aşının genel olarak daha az etkili olduğu anlamına gelebilir.
Aşılanma Sırasında Önlem Almak
Eğer çocuğunuza aşı yaptırmayı seçerseniz aşılarla ilgili riskler daha dikkatli yaklaşımlarla azaltılabilir. Dr. Harold Whitcomb, 45 yıldan fazla medikal tecrübeye sahiptir ve aşının risklerini azaltmayı elektrodermal görüntüleme (EDS) ile sağlar. Bu, çocuğun aşıya alerjik bir tepki verip vermeyeceğini gösteren bir yöntemdir. EDS kimya değil fiziğe dayanan bilgisayarda işlenmiş bilgiler sunar. İnvazif olmayan bir elektrik sondası hastanın ellerine, yüzüne veya ayaklarına ya da enerji meridyenlerinin başlangıç veya bitiş noktalarına yerleştirilir. Anlık elektrik sinyalleri ile vücudun organları ve sistemlerinin durumu anlaşılır.
Aşıdan önce bağışıklık sisteminin hazırlanması, vücudun aşının olası yan etkileriyle başa çıkabilmesi açısından önemlidir. Dr. Smith hastalarına enjeksiyonla B kompleks ve C vitaminleri vermektedir. "Son zamanlarda 1,000 mg C vitamini, 500 mg kalsiyum, 50 mg B6 vitaminini çocuğa DPT (difteri, boğmaca, tetanoz) aşısından önceki, sonraki günlerde ve aşı gününde veriyorum. Karışımın aşılamadan önce geçici olarak bağışıklık sisteminde depolanması ve vücudun aşıyı güvenli bir şekilde işleyebileceği zamana kadar bulunması gerekiyor. Bu yöntemi uygulayan çocuklarda aşıyla ilgili bir sorun yaşanmıyor gibi görünüyor” demektedir. Homeopatik yöntemler de aşıların yan etkilerini azaltabilir.
Dr. Constantine A. Kotsanis, aşılarla ilgili şu önerileri yapmaktadır:
- Ebeveynlerin aşıların tüm olumlu ve olumsuz yanlarını, aşılatmanın veya aşılatmamanın sonuçlarını anlamaları gerekmektedir.
- Aşılardan önce 6 hafta boyunca her gün L-glutamin (500 mg), C vitamini (500 mg), B6 vitamini (50 mg) verin. Aşılanmadan önce ve sonra üçer ay boyunca probiyotik (günde 2 kez) ve aloe vera (60 ml, bölünmüş dozlarda günde 2-3 kez) verin. Çocuğun her gün bolca saf su içtiğinden emin olun.
- Eğer çocukta kabızlık varsa sorunu çözmek için adım atın. Aşılanmadan iki hafta öncesinde tüm sağlık sorunlarından kurtulmuş olması gerekmektedir.
- Katkı maddesi olmayan saf ve tekil aşıları kullanın ve aşılar arasında 2-3 ay bekleyin.
- Mümkünse aşıları yaptırmadan önce 3-4 yaşına kadar bekleyin. Ancak diğer çocuklardan hastalık kapmasını engellemek için bu sürede çocuğunuzu evde bulundurmalısınız.