Alerji-Rotasyon Diyeti
Alerji rotasyon diyeti hem zayıflama hem de genel sağlık için gitgide daha popüler olmaktadır, özellikle de gıda alerjileri mevcutsa. Olası bir sorun olarak görülen herhangi bir gıda, hassasiyetin derecesine göre, diyetten bir veya iki ay için çıkarılmalıdır. Kişide herhangi bir gıda bağımlılığı görülürse (arzulamak ve her gün yemek, bazen her öğünde yemek) bu gıdalar, test etmeden önce en az birkaç hafta için diyet programından tamamen çıkarılmalıdır. Ancak bu gıdalardan sadece dört gün boyunca bile kaçınmak vücudun bunların gerçek etkilerine hassas olmasını sağlayacaktır. Bunları test etmek gıdaya karşı bir meydan okumaya yol açar, yeterli bir gıda porsiyonu tek başına tüketilir, daha sonra kişi sonraki 24 saat içinde reaksiyonlar için izlenir. Bazı reaksiyonların görülmesi 3-4 günü bulabilir. Besinlere tepki vermenin birçok yolu olduğunu unutmayın, bazıları alerji değildir. Laboratuar testleri hangi besinlerin sorunlu olduğunu aydınlatabilir.
Diğer olası gıda alerjilerini duyarsızlaştırmak için, rotasyon diyeti, dört günlük rotasyon planı kurma anlamına gelir. Bir gün yenen herhangi bir besin bir sonraki üç gün için diyet programından çıkarılmalıdır. Örneğin, Pazartesi günü yenilen elma, mısır ve bezelyeyi, Cuma gününe kadar yememelisiniz. Alerjiye sebep olan besinleri ortadan kaldırmak, azaltılmış bağışıklık reaksiyonları ve ikincil iltihap ile su toplanmasını azaltacaktır ve zayıflama esnasında kişinin daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.
Kilo Kaybı İçin İdeal Diyet
Balık-Tavuk-Yeşil Sebze diyetinin, Yüksek Lif-Nişasta diyetinin ve Alerji-Rotasyon diyetinin faydalı yönlerini birleştiren dengeli bir diyettir. Bir rotasyon diyetidir, gıda alerjileri için uygundur; tahıl ve sebzeden gelen yüksek lif içeriği vardır; düşük yağ içerir; kaliteli protein içerir. Diyet aşağıdaki gibidir:
- Sabah: bir veya iki adet meyve
- Kahvaltı: mısır gevreği veya patates gibi nişasta
- Ara öğün: çoğu günde meyve atıştırma ve ara sıra yemiş veya çekirdek
- Öğle vakti: protein, yeşil sebzeler ve diğer sebzeler
- İkindi: aperatif, sebze veya meyve
- Akşam yemeği: sebzeli nişasta veya protein
- Gece atıştırması: gerekirse sebze veya meyve
Suyun her zamanki gibi günlük 8–10 bardak olarak tüketilmesi gerekir; çoğunlukla yemeklerden 1 saat önce alınabilir. Ayrıca multivitamin/mineral takviyesi de kullanılabilir. İlave su, lif ve tok tutan düşük kalorili besinler iştahı düşürmeye yardımcı olacaktır. Bunlar kolon fonksiyonunu da destekleyecek, detoksa destek olacak ve besin arzusunu azaltacaktır.