Kirli Su
Kirli su kanser geliştirme riskini artırabilir. A.B.D.’de belediye kaynaklı musluk suları gitgide daha büyük bir sağlık tehditi olmaktadır. Her dört su sisteminden biri musluk suyu için belirlenmiş standartları çiğnemektedir. Musluk suyunda sadece böcek öldürücüler ve tarımsal kullanımdan bulaşan kirleticiler bulunmaz. Çevre Koruma Ajansı’na (EPA) göre 30 milyon Amerikalı’nın musluk suyunda potansiyel olarak tehlikeli seviyelerde kurşun bulunmaktadır. Musluk suyu, radyoaktif parçacıklar, ağır metaller (kurşun ve bakır gibi), radon, benzin çözücüler, endüstriyel atıklar, kimyasal kalıntılar, dezenfektan yan ürünleri ve asbestos gibi katı parçacıklar dahil birçok kirletici madde bulundurabilir. Kanser ve evdeki, işteki, çevredeki toksinler arasındaki ilişki bu toksinlerin genel sağlığa etkisi üzerinde de daha fazla araştırma yapılmasını gerektirmektedir.
Klorlu Su
İçme suyunu klorla dezenfekte etmek A.B.D.’de standart bir prosedürdür. İçme suyuna klor türü bileşikler katmanın halkı bazı zararlı bakteri türlerinden koruyacağı doğru olsa da klor içme suyundaki başka bileşiklerle etkileşime geçince kansere sebep olan ajanlar oluşturabilir. Yeni kanıtlara göre klorlu su, içen 200 milyon Amerikalı’da kanser riskini artırmaktadır. EPA, klorla dezenfekte edilmemiş suyun yol açacağı çok daha büyük sağlık risklerine dikkat çekerek klorlu suyun kanser riskini artırma boyutunu küçültse de, Harvard Üniversitesi ve Wisconsin Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmalar klor ve kanser arasında kesin bir ilişki ortaya çıkarmıştır. Klorlu su içmek A.B.D.’de tüm rektal kanserlerin %15’inden ve tüm mesane kanserlerinin %9’undan sorumludur ve her sene 6,500 yeni rektal kanser vakasına ve 4,200 yeni mesane kanseri vakasına yol açmaktadır. Ayrıca uzun dönemler boyunca klorlu su içen kişilerde rektal kanser riski %38, mesane kanseri riski %21 oranlarında yükselmektedir.
Kloru solumanın tehlikesi suyla içmekten daha büyük olabilir. Herhangi bir duş sırasında solunan ve ciltten alınan kloroform bir gün içinde klorlu su içilerek alınandan daha fazla olabilir.
Florürlü Su
Florür arsenikten sonraki en yüksek toksisiteye sahip zehirdir ve 1950’lerden beri içme suyuna ve diş macunlarına eklenmektedir. Üstelik birçok sağlık sorununa sebep olduğu kanıtlanmasına rağmen. Bilimsel araştırmalara göre içme suyundaki florür kanser üretebilir, normal hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesine neden olabilir. Ulusal Bilim Akademisi florun (florürün bir bileşiği) DNA tamir işlemini yavaşlattığını göstermiştir.