Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu

Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu, ilk defa Part-Time olarak 12 Ocak – 17 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor!

Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu

Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu, ilk defa Part-Time olarak 12 Ocak – 17 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor!

12 Ocak Cumartesi günü İstanbul’da başlayacak olan İlk Part-Time Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu, bu yıl ilk defa sekiz eğitmen eşliğinde 72 saatlik müfredata ek olarak 12 saat Tasarım Çalışması ile toplamda 84 saat olarak gerçekleşiyor.

Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü Eğitmeni Mustafa Bakır ile Bill Mollison ve Geoff Lawton’dan eğitim almış olan, ve bu konuda deneyimlenmiş Murat Akhuy, Taner Aksel, Hira Doğrul, Yasemen Güreşçioğlu, Nalan Özdemir, Senem Tüfekçioğlu ve Deniz Üçok ile altı hafta boyunca Part-Time olarak, sadece Cumartesi – Pazar günleri Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde buluşuyoruz!…

Permakültür Tasarım Seritifikası kursu toplam 72 saatlik bir müfredatın işlendiği, uluslararası geçerliliği olan bir kurstur. Altı haftasonu cumartesi – pazar günleri gerçekleşecek olan kurs katılımcıların Permakültür Tasarım Sertifikası almasıyla sonuçlanır. Permakültür hareketini başlatan Bill Mollison tarafından konulmuş olan ilkeler doğrultusunda Permakültür tasarımına bir giriş sağlar.

Bir PDC (Permakültür Tasarım Sertifikası) permakültür alanında yapılacak çalışmalar için gerekli temeli sağlamaktadır ve Permakültür Enstitüsü tarafından verilen Permakültür Tasarım Diploması için de önkoşuldur. Dünya çapında birçok üniversitede PDC kredi olarak sayılmaya başlanmıştır.

Bugüne kadar binlerce permakültür tasarımcısı bu kurs ile sertifika almış ve bu insanlar şu anda büyük şirketleri etkileyen eğitmenler ve ekolojik eylemciler, yeni ve alternatif iş girişimleri yaratan kişiler ve üzerinde yaşadığımız dünyayı kavrayışımızı ve sorumsuz alışkanlıklarımızı dönüştürmek üzere birlikte, dayanışma içinde çalışan gruplardan oluşan küresel bir ağ meydana getirmiştir.

Kurs, yeryüzünün birçok farklı bölgesinde ve iklim koşullarında sürdürülebilir yaşayan sistemleri kapsar; permakültür ilkelerinin gıda üretimine, ev tasarımına, inşaat faaliyetlerine, enerji tasarrufu ve üretimine uygulanışını içerir ve permakültür çözümlerini destekleyen alternatif ekonomik yapılanmaları ve hukuki stratejileri de incelemektedir.


Kurs içeriğinden bazı konular:

  • Permakültür kuramı ve ilkeleri
  • Ekolojik ev konumlandırması ve tasarımı
  • Soğuk iklimler için enerji tasarrufu yöntemleri
  • Geri dönüşüm ve atık yönetimi
  • Kentsel ve kırsal stratejiler
  • Doğadaki örüntülerin anlaşılması
  • Tasarım yöntemleri
  • Organik gıda üretimi
  • Su hasadı ve yönetimi
  • Ekolojik zararlı mücadelesi
  • Kuraklık için çözümler
  • Toprak ıslahı ve erozyon önlemleri
  • Toprak işleri
  • Çiftlik hayvanları
  • Su kültürü (su ürünleri)
  • Afete hazırlık ve önleme
  • Rüzgarkıran bitkilendirme ve yangın önlemleri
  • Biyobölgesel organizasyon

 

Kursun 72 saatlik müfredatını Bill Mollison’ın "Permakültür: Bir Tasarım Kılavuzu” (Permaculture: A Designers’ Manual) adlı kitabının içeriği oluşturmaktadır.

Kurs sonunda katılımcılar gruplar halinde bir tasarım çalışmasıyaparlar ve bu çalışmalarını diğer katılımcılara ve eğitmene sunarlar. Bu tasarım çalışması hayali bir kişi veya grup ve hayali bir arazi üzerinden yapılabileceği gibi gerçek bir danışan ve arazisi için de gerçekleştirilebilmektedir.

Müfredata ek olarak bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Permakültür Tasarım Çalışması ise, 11-14 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca 19:00 – 22:00 saatleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Kurs tarihleri:

Kurs 12 Ocak 2012′de başlayacak ve 17 Şubat 2012′de sonlanacaktır. Altı hafta boyunca Cumartesi – Pazar günleri 10:00 -18:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.PDC kursu toplam 72 saat sürer ve günde 1,5′ar saatlik 4 oturumdan oluşur. Her oturumda yoklama tutulacaktır, toplamda 8 oturuma katılmayan öğrenciler sertifika alma hakkını kaybeder.

Bu yıl, buna ek olarak 11-14 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca 19:00 – 22:00 saatleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde Permakültür Tasarım Çalışması yapılacaktır.

Ders saatleri:

10:00 – 11:30 Ders

11:30 – 12:00 Çay/Kahve İkramı

12:00 – 13:30 Ders

13:00 – 14:30 Öğle Arası

14:30 – 16:00 Ders

16:00 – 16:30 Çay/Kahve İkramı

16:30 – 18:00 Ders

*Çay/kahve ikramı kurs ücretine dahildir.

Kurs Mekanı:

Kurs, İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Cibali Kampüsü’nde düzenlenecektir.Tasarım Çalışması ise Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde gerçekleşecektir.

Kurs ücreti: 1.450 TL

Kurs ücretinin, kurs başlangıcında ödenmesi gerekmektedir. Elde edilen gelirlerle, kurulması planlanan Permakültür Derneği’ne fon oluşturmak amaçlanmaktadır.TPAE’nin ücretlendirme ve burs ilkelerini okumak için tıklayın: http://permacultureturkey.org/ucretlendirme-ve-burs-ilkeleri/

Organizasyon:

Kurs; TPAE (Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü) ile Workshopperz.com iş birliği ve Kadir Has Üniversitesi desteği ile düzenlenmektedir.Kurs ile ilgili yukarıda bulunmayan detaylar ve sorular için lütfen Aybike Zengin ile görüşünüz:  0 535 619 29 35; [email protected]


 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye