Sindirim Sistemi İçin Mucize Gıdalar

Sindirim sistemi yaşam enerjisinin, sağlıklı ve uzun bir hayatın kaynağıdır.

Sindirim Sistemi İçin Mucize Gıdalar

Sindirim sistemi yaşam enerjisinin, sağlıklı ve uzun bir hayatın kaynağıdır. Ancak insanlar kötü beslenme alışkanlıkları nedeniyle sindirim sistemlerine zarar vermekte, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Sağlıklı bir beslenme her şeyin ilacıyken, bu durumlara karşı savaşan ilaçlara, antiasitlere, liflere ve enzimlere birçok para harcarız. Sağlıklı bir sindirim sistemini korumak ve hastalıklardan korunmak için şu gıdaları diyetinize ekleyin:

Chia Tohumu
Meksika ve Guatemala kökenli bu tohumlar gıda maddesi ve antioksidan açısından çok zengindir. Tatsız ve küçük olan bu tohumlar kahverengi, beyaz veya siyah olabilirler. Lif, omega-3 yağ asidi, mineral ve antioksidan konusunda mükemmel kaynaklardır. 2 çorba kaşığı chia tohumu 10 gram lif içerir, enflamasyona karşı savaşır, kolesterolü düşürür ve bağırsak işlevini düzenler. İki çorba kaşığı günlük önerilen lif tüketiminin üçte birini sağlar. 

Chia tohumlarının dış tabakası sıvılarla birleşince şişer ve jel kıvamına gelir. Bu da yumurtanın yerine bir alternatif olarak kullanılabilmesini sağlar. Bir çorba kaşığı chia tohumunu 3 çorba kaşığı suyla karıştırırsanız bu sonucu elde edebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katıdır, tatlı bir tada sahiptir ve tereyağının veya diğer yağların yerine kullanılabilecek iyi bir alternatiftir. Bunların aksine mikrop karşıtı özelliklere sahiptir ve sindirimi, bağışıklık sistemini, enerjiyi ve metabolizmayı güçlendiren yağ asitleri içerir. Yumurta, sote ve fırınlama yaparken organik işlenmemiş Hindistan cevizi yağı kullanmayı deneyin.

Ghee (Saf Yağ)
Ghee aslında tereyağının süt yağlarından, şekerinden ve laktozundan arındırılmış halidir. Tereyağının aksine oda sıcaklığında bozulmaz, tazeliğini ve tadını 1 yıla kadar korur. Diğer yağlar vücudun sindirim sistemini yavaşlatır ve ağırlık hissi verirken, ghee gıda sindirimi için mide asitlerinin salgılanmasını uyararak sindirim sistemini canlandırır. Organik tereyağını kaynatıp, süt ürünlerinden ayrıştırarak ghee elde edilebilir.

Kabak
Kabak güçlü bir sebzedir ve hem tok tutarken hem de vücuda nem sağlar. Sağlıklı bir sindirime katkıda bulunur ve vücudu toksinlerden arındırır. Yüksek lif oranı sebebiyle kabağın sindirim kanalında, özellikle de bağırsaklarda temizleyici özelliği vardır. Hafif laksatif etkisi bulunur ve bağırsakların iç duvarını temizleyerek kanser yapıcı zehirli maddelerin burada tutunmasını önler. Kabak yeşil veya sarı olabilir ve birçok yemekte kullanılır. Çoğu besleyici maddesi kabuğundadır dolayısıyla pişirilirken soyulmaması önerilir. En fazla faydayı elde etmek için çiğ yenilmelidir.

Kemik Suyu
Kemik suyu sindirimi geliştirmenin, enflamasyonu azaltmanın ve enfeksiyona karşı korunmanın basit, kolay ve ucuz bir yoludur. Kemik suyunda bulunan pelte mideyi iyileştiren ve koruyan sıvıları çeker ve tutar. Ayrıca kalsiyum, magnezyum, fosfor ve glukozamin gibi kolay emilen mineralleri içerir.

Lezzetli bir kemik suyu elde etmek için şu tarifi uygulayabilirsiniz. Tencerenin altını sebzelerle (havuç, kereviz, soğan vs.) doldurun, üstüne kemikleri ekleyin, bir diş sarımsak, bir tutam tuz, bir çorba kaşığı elma şırası sirkesi ekleyin ve hepsini kaplayacak kadar su koyun. Yavaş yavaş ve uzun sürede pişirin. Süzün ve servis edin. 

Fermente Sebzeler
Turşu, Alman usulü lahana turşusu (sauerkraut), kimchee gibi fermente gıdalar güçlü detoks etkisine sahiptir. İsimleri yabancı gelse de bu çıtır çıtır sebzeleri yapması zor değildir. Yüksek miktarda probiyotik içerirler ve vücuttan ağır metalleri ve toksinleri uzaklaştırırlar. Sadece tuz, temiz su ve sebze kullanarak bunları elde edebilirsiniz. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye