Yağ İle Ağız Çalkalamak Hastalıklara İyi Geliyor

Basit bir işlemle ağzınızı ve vücudunuzu koruyun

Yağ İle Ağız Çalkalamak Hastalıklara İyi Geliyor

"Oil Pulling” adıyla bilinen, binlerce yıllık Ayurveda'nın bir parçası olan prosedür, basitliği sebebiyle beklenmedik bir tıp mucizesi olarak görülebilir. Uygulayan hekimler terapinin AIDS’den, diyabete, kalp hastalığından lösemiye kadar birçok hastalık üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. Bireysel tavsiyeler bir yana bilimsel araştırmalar da yağ ile ağız çalkalamanın diş ve dişetlerini, bakterileri, virüsleri ve mantarları azaltarak iyileştirdiğini göstermekte. Bu da genel sağlığa iyi geliyor.

Nasıl Yapılır?
Bir çorba kaşığı yağ ile (susam, Hindistan cevizi veya ayçiçek yağı) ağzınızı 20 dakika boyunca çalkalayın. Yağın ağzınızdaki her yere değmesine özen gösterin ve dişlerin arasından geçirin. Yağ ağızdaki patojenleri, tükürüğün yardımıyla toplayacaktır. Yağ daha sonra tükürülür ve asla yutulmaz. Ayrıca boğazınıza değecek şekilde de çalkalanmamalıdır çünkü içinde mikropları tutmaktadır. 

Geleneksel olarak sızma susam yağı kullanılsa da Hindistan Cevizi Yağı mikrop ve enflamatuar karşıtı özellikleri sebebiyle tercih edilebilir. Böylece ağızdaki istenmeyen bakteriler öldürülürken geriye sadece sağlıklı probiyotik olanlar kalır. 

Yağı tükürürken, çöpe veya tuvalete tükürün çünkü Hindistan cevizi gibi oda sıcaklığında katı olan bir yağ gideri tıkayabilir. Sonra ağzınızı temiz suyla 2 – 3 kere çalkalayıp, dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Yağ ile ağız çalkalamak kolaylıkla sabah rutininizde yer bulabilir ve her gün yapılmasında bir sakınca yoktur. 

Sağlığa Zararlı Ağız Mikropları
Ağız temizliğine önem verseniz bile mikroplar çabalarınıza karşı galip gelebilir. Ağzınızın durumu kötü olduğunda vücuttaki her sistem etkilenir. Örneğin çeşitli çalışmalar dişeti hastalıklarının felç ve bilişsel bozukluklarla ilişkili olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yunanistan’daki Attikon Üniversite Hastanesi dişeti hastalıkları ile felcin ilişkili olduğunu göstermiştir. Alabama Üniversitesi Diş Fakültesi ise 9,853 kişinin katıldığı çalışmada diş kaybının bilişsel yeteneklerin azalmasına bağlantılı olduğu görülmüştür. 

Ayrıca Streptococcus mutans gibi bakteriler ağızda çoğalarak kan akışına zehir salgılar ve kalp hastalığı gibi enflamatuar hastalıklara yol açarlar. Yağ ile ağız çalkalamanın bu bakteriyi önemli derecede azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 2008’de yapılan ve Afrika Mikrobiyoloji Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan araştırmada yağ ile ağız çalkalamanın ardından toplam bakteri sayısında önemli miktarda düşüş ve çürüğe yatkınlıkta azalma görülmüştür. Susam yağının antibakteriyel özelliğinin ağızdaki Streptococcus mutans bakterileri üzerindeki etkisi de araştırılmıştır. Genel olarak katılımcıların 40 günlük yağ ile ağız çalkalama dönemi sonrasında vücudundaki bakterilerde %10 ile 33.4 oranında azalma görülmüş, ağızdaki bakteriler de ortalama olarak %20 oranında azalmıştır. 

Diğer Faydaları
Dr. F. Karsch’ın, All-Ukranian Association’a sunulan çalışması yağ ile ağız çalkalamanın tedavisinde etkili olabileceği hastalıkları belirtmiştir. Bunlar arasında ağız ve dişeti hastalıkları, eklem katılığı, alerjiler, yüksek kan şekeri, kabızlık, migren, bronşit, egzama, kalp, böbrek, akciğer hastalıkları, lösemi, artrit, menenjit, uykusuzluk, menopoz, kanser, AIDS, kronik enfeksiyonlar, varis, yüksek tansiyon, diyabet, çatlak topuklar, akne, dermatit ve sinüzit de yer alır. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye