Zehirsiz Temizlik

Evinizi temizlemek, ticari ürünlerdeki toksik maddeler yüzünden sağlığınızı tehdit edebilir.

Zehirsiz Temizlik

Kaliteli bir hayat için yaşanılan yerin temizliği en önemli faktörlerdendir. Fakat ticari temizlik ürünleri içerdikleri amonyak, ağartıcı ve asitli maddelerle faydadan çok zarar veriyor olabilir. Halbuki her evde bulunan, zararsız malzemelerle çok etkili temizlik ürünleri oluşturmak mümkün. Bu sayede ticari temizlik ürünlerinin zehirli buharından kendinizi ve çocuklarınızı korumak elinizde.

Kabartma Tozu: Banyo fayanslarına ve porselen yüzeylere dökülüp, ıslak bir süngerle ovalanarak kullanılabilir. Aynı zamanda bu yöntemle lavabolar ve kesme tahtaları da tertemiz olacaktır. Bir kase kabartma tozu koyarak buzdolabındaki kötü koku yok edilebilir. 

Fırın içi gibi inatçı yüzeyler için kabartma tozu, suyla karıştırılarak bir macun elde edilir ve lekelerin üstünde bekletilir. Tıkanmış muslukların açılması içinse yarım bardak kabartma tozu içine boşaltıldıktan sonra üstüne 2 bardak kaynar su dökülür.

Kabartma tozu gümüşlerde de çok etkili olmaktadır. Lavabonun içi alüminyum folyoyla kaplanır. Lekeli gümüşler içine konulur ve üstüne kaynar su, bir bardak kabartma tozu ve biraz tuz dökülür. Eşyalardaki lekeler folyoya geçecektir.

Sirke: Sirke, en etkili temizlik malzemelerinden biridir. Lekeli fayanslara sprey olarak sıkılıp biraz bekletildikten sonra sert bir fırça ile temizlenir. Cam ve ahşap yüzeyler beyaz sirke ile tertemiz yapılabilir. 2 yemek kaşığı beyaz sirke, 5 litre suyla karıştırılıp, gazete kağıdıyla cam yüzeylerin temizliğinde kullanılır. Ahşap yüzeyler içinse çeyrek kap beyaz sirke 1 litre suya katılır. Nemlenene kadar bir beze sprey olarak sıkılır. Bu bez ile ahşap yüzeyler ovulur.

Limon Suyu: Tıpkı sirke gibi porselen yüzeylere ve fayanslara sprey halinde sıkılarak kullanılabilir. 4 kaşık limon suyu ve 3 litre su karıştırılarak cam yüzeylerin temizliği için kullanılır. 1 ölçek limon suyu ve 2 ölçek zeytinyağı karışımı ise mobilyaların ovulmasında kullanılırsa güzel koku ve parlaklık verir.

Soda: Henüz oluşan halı lekelerine hemen uygulandığında lekeyi yüzeye taşır. Bu sayede leke başka bir bezle emilebilir. Cam yüzeylerin temizliğinde etkilidir. 

Diş Macunu: Lekeli gümüş eşyalar, yumuşak bir bez yardımıyla diş macunuyla ovulup, ılık suda durulanarak parlatılabilir.

Ketçap: Bakır kapların parlamasını sağlamak için ketçapla ovmak etkili bir yöntemdir. 

Güneş Işığı: Dantel, perde veya diğer kumaşlar güneşin altında bırakılarak lekelerinden arındırılabilir. 

Tuz: Şöminedeki is lekelerinin birikmesini geciktirmek için yanan ateşe bir avuç tuz atmak yeterlidir. Yanan tuz isi gevşetecektir.

Çay Ağacı Yağı: Çamaşır suyu yerine kendi dezenfektanınızı yapabilirsiniz. 2 bardak su, 3 kaşık sıvı sabun ve 20-30 damla çay ağacı yağını karıştırmak yeterlidir. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye