Baş Ağrısı Tedavisinde Proloterapi ve Bodywork

Baş ağrılarından birçoğu belli düzeyde kas kasılması içerdiğinden, bu noktada asıl soru omurganın nasıl stabil hale getirilebileceği ve tahrişin nasıl dindirilebileceğidir.

Baş Ağrısı Tedavisinde Proloterapi ve Bodywork

Baş ağrılarından birçoğu belli düzeyde kas kasılması içerdiğinden, bu noktada asıl soru omurganın nasıl stabil hale getirilebileceği ve tahrişin nasıl dindirilebileceğidir. Bir enjeksiyon tekniği olan proloterapi, birkaç enjeksiyon uygulamasıyla baş ağrılarının %80-90’ını dindirebilmektedir. Bu bulgular, Tıp Doktoru George Hackett’ın 1960 yıllara dayanan çalışmasıyla başlayarak çeşitli tıp dergileri içerisinde bildirilmiştir. "Önemli ölçüde risk barındırmayan ve daha az invazif özellikteki bir süreç doğal stabilizasyon sağlarken neden bir hasta boyun ağrısına ve buna eşlik eden baş ağrılarına cevap olarak cerrahi müdahaleyi düşünmek zorunda bırakılsın? diye soruyor Dr. Darrow. Tetik noktası enjeksiyonları genellikle süreç içerisinde baş ağrısını durdurabilmekte ve proloterapi, diğer yöntemlerle birlikte baş ağrılarının kalıcı olarak çözümlenmesini sağlayabilmektedir. Omurgayı dengeli hale getirmek için kiropraktik kullanılabilir ve boynun güçlendirilmesi zayıflamış boyun kaslarını stabil hale getirebilir.

Baş ağrıları ile kas kasılması arasındaki ilişkiden ötürü, bodywork baş ağrısı çeken insanlar için geniş bir uygulama alanı vaat etmektedir. "Birçok baş ağrısı, kafatası tabanı ile omuzların üst kısmı arası boyunca uzanan kaslardaki gerilim spazmlarından dolayı meydana gelmektedir” diyor Amerika Oriyental Tıp Derneği Eski Araştırma Başkanı William Cargile. Çeşitli bodywork uygulamaları, kas gerginliğini rahatlatmak ve nörovasküler sistemi normal şekline getirmek suretiyle bu probleme yönelik çözümler sunabilir. Baş ağrılarının tedavisi için uygun olan bodywork yöntemleri arasında Rolfing, Feldenkrais Yöntemi, Alexander Tekniği, Trager Yaklaşımı, kraniosakral masaj ve polarite terapisi yer almaktadır. Ancak bu yöntemler konu ile ilgili eğitim almış olan bir profesyonel yardımıyla gerçekleştirilmelidir.

Kişinin kendi başına uygulayabileceği bir yaklaşım geliştirmek için Dr. Cargile akupresür tekniğini tavsiye ediyor ve "Kişi, kendi başına akupresür tekniklerini kullanarak ciddi bir rahatlama sağlayabiliyor" diyor. Akupresür Enstitüsü, Berkeley-Kaliforniya Direktörü Michael Reed Gach, Ph.D’a göre baş ağrılarının tedavi edilmesinde aşağıda belirtilen akupresür noktaları faydalı:

GB 20: Baş parmaklarınızla kafatası tabanının altından, her iki tarafta yer alan boş alanlardan birinin içine doğru sıkıca bastırın. "Bunlar, kafa büyüklüğünüze bağlı olarak 5-6 cm uzakta yer alacaktır” diyor Dr. Gach. "Gözleriniz kapalı haldeyken başınızı yavaşça geriye doğru eğin ve birkaç dakika boyunca kafatasınıza alttan yukarı doğru bastırın. Bunu yaparken diyaframınızdan uzun derin nefesler alın.”

B2 ile GV 16: Sağ başparmağınızı kullanarak, kafatası tabanının orta boşluğunda yer alan GV 16 noktasına bastırın. Sol başparmağınız ve işaret parmağınız ile aynı anda, göz çukurlarının üst boşlukları içerisinde burun köprüsünün yanında yer alan B2 noktasına bastırın. Bir kez daha başınızı geriye doğru eğin ve birkaç dakika derin nefes alın.

L1 4: Sağ elinizi sol elinizin üzerine koyun. Sol el başparmağınız ile işaret parmağınız arasındaki perdeye, işaret parmağı ile bağlanan kemiğe doğru baskıyı yönlendirecek şekilde sağ başparmağınız ile bastırın. Bir dakika bu şekilde tutun, daha sonra elleri değiştirin ve diğer elinizdeki ilgili noktaya aynı süre kadar bastırın. "Akupresür tekniğinde hoku olarak bilinen bu nokta hamile bayanlar tarafından kullanılmamalı” diye uyarıyor Dr. Gach, "çünkü bu noktanın uyarılması rahimde vaktinden önce kasılmalara neden olabilir.”

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye