Natüropatik Tedavi
Özellikle hastada besin eksiklikleri varsa çinko, bakır, folik asit, E vitamini, selenyum, A vitamini ya da beta-karoten, dişeti hastalığının ilerlemesini yavaşlatmada oldukça yardımcı olabilir. Günlük Koenzim Q10 takviyeleri de önerilir. Günde iki defa % 0.1 oranında folat solüsyonu ya da % 5 oranında çinko solüsyonu veya her ikisini birden içeren ağız gargaraları kullanılabilir. Bu gargarayla ağız çalkalanırken en az bir dakika süre ile ağızda tutulmalıdır. Flavonoidler de iltihaplanmayı azaltarak diş eti dokusunu güçlendirebilir. Flavonoidler bakımından zengin olan yiyecekler içeren günlük bir menü tavsiye edilir. Bu gıdalar arasında yaban mersini (mavi yemiş), alıç meyvesi, soğan ve üzüm sayılabilir. Bu gıdaların ekstreleri de kullanılabilir.
Hem monoterapi olarak hem de kök temizliğinin ardından tamamlayıcı tedavi olarak kullanıldığında likopen (domates ürünlerinde bulunan bir fitokimyasal) takviyesi alımı ile birlikte rutin koruyucu bakım uygulanmasının jenjevit oluşumu sıklığını azalttığı görülmüştür.
Homeopati
Hafif diş eti hastalıkları için homeopatik tedavi olarak 6c potenste Mercurius solubilis hahnemanni önerilir. Daha şiddetli durumlar için, özellikle de irin oluşumu varsa 6c potenste Natrum muriaticum önerilir. Homeopatik ilaçlar üç gün süreyle günde dört defaya kadar alınabilir.
Ayurvedik Tıp
Ayurveda uygulayıcıları diş eti kanamaları için günde bir fincan suya bir taze limon suyu sıkılmasını önerir. Her gün bir fincan su ile beş gram amla tozu karışımı da önerilir. Ayrıca dişler, hint helvası otu (catechu) ya da neem tozu ya da her ikisiyle fırçalanabilir.
Geleneksel Çin Tıbbı
Geleneksel Çin tıbbına göre diş etlerini karaciğer fonksiyonu destekler. Eğer vücuttaki toksin miktarı karaciğerin kan temizleme limitinin üzerindeyse, sonuç olarak diş eti (ve vücudun diğer kısımları) hastalığın gelişmesi için uygun ortam haline gelir. Çin tıbbı aynı zamanda karaciğeri kaslara, dişetlerine ve eklemlere yeterli kanın ve Qi’nin (yaşam enerjisi) ulaşmasını sağlayan bir kan haznesi olarak görür.
Bitkisel Tedavi
Tam olarak dişleri temizleyebilmek ve enfeksiyonla savaşmak için dişler karbonat ve hidrojen peroksit karışımı ile fırçalanabilir. Altın mühür kökü tozu (Hydrastis canandensis) da aynı şekilde kullanılabilir. Doğrudan diş etlerine mürrüsafi (Commiphora molmol) uygulanabilir. Ağrıyı ve iltihabı azaltmak için yine doğrudan diş etlerine aloe vera tatbik edilebilir.
Ayrıca bir fincan suya bir çay kaşığı sirke eklenir ve bu karışım günlük olarak ağzı çalkalamak için kullanılabilir. Yarım litre suya 28 g hidrastis ile 28 g mürrüsafi eklenerek bitkisel bir gargara hazırlanabilir. Papatya, ekinezya, mürrüsafi, nane, adaçayı ve ratanya içeren bitkisel gargaraların iltihabı azalttığı görülmüştür. Oligomerik proantisiyanidinler içeren dişeti ürünlerinin de antioksidan ve anti imflamatuar özellikleri olduğu ve bu sayede belirtileri azaltarak ağız sağlığını iyileştiği görülmüştür.