Genellikle diyare bir çok durum için birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşme gösterir. Eğer diyareye karşı diyetinizde bazı değişiklikler yapmanıza ya da alternatif bazı yöntemleri denemenize rağmen iyileşme meydana gelmiyorsa, hekiminiz diğer yöntemleri önerebilir yada bazı ilaçlar reçete edebilir.
Antibiyotikler: Eğer diyare, bir bakteri ya da parazit gibi bir patojen nedeniyle meydana gelmişse, antibiyotikler genellikle işe yarayacaktır. Ancak enfekte ishale neden olan organizmalar virüslerse, antibiyotikler bu konuda herhangi bir olumlu etkiye neden olmazlar.
Su ve Mineral Takviyesi: Özellikle diyarenin uzun sürdüğü ve şiddetli seyrettiği vakalarda vücutta su ve tuz kaybı meydana gelebilir. Su ve tuz kaybı genellikle halk arasında çok önemli bir sorun olarak görülmemesine karşın aslında tüm vücudun dengesini altüst edebilmekte ve hatta ölüme bile yol açabilmektedir. Bu nedenle şiddetli ishali olan kişilerin bol bol su içmeleri, bilhassa içerisinde az miktarda tuz ve şeker eritilmiş su içmeleri tavsiye edilir. Ya da sıvı kaybına karşı eczanelerde satılan ürünleri tercih edebilirler. Ancak sıvı kaybı çok şiddetliyse hekim, damar yolundan verilen sıvı ve mineral tuz takviyelerinin kullanımını uygun bulacaktır.
Kullanılan İlaçların Düzenlenmesi: Eğer düzenli olarak kullandığınız ilaçların yan etkisi olarak diyare problemi yaşıyorsanız, muhtemelen hekiminiz kullandığınız ilacı değiştirecek ya da doz ayarlaması yapacaktır.
Altta Yatan Hastalıkların Tedavisi: Eğer enflamatuar bağırsak hastalıkları gibi ciddi bir hastalık nedeniyle diyare problemi yaşıyorsanız, muhtemelen hekiminiz bu hastalığı kontrol altına almanıza yardımcı ilaçları reçete ettiğinde, ishal de kendiliğinden kaybolacaktır.