Ağız kanserinin tedavisi, kanserin bulunduğu bölgeye, aşamasına, hastanın genel sağlığına ve tercihlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bahsedilen durumlara göre tek bir tedavi seçeneği uygulanabileceği gibi bazen birkaç tedavi kombine edilerek de uygulanabilir.
Cerrahi Operasyon:
Cerrahi Operasyon İle Tümörün Çıkarılması: Eğer kanserli doku küçük ve etrafa yayılmamışsa bu yöntem sayesinde kanser tümüyle temizlenebilir.
Boyun Bölgesine Kadar Yayılmış Kanserli Dokunun Cerrahi Operasyonu: Eğer kanser hücreleri boğazınızdaki lenf düğümlerine kadar yayılmışsa, kanserin yayıldığı lenf düğümlerinin ve diğer tüm bölgelerin cerrahi operasyonla çıkarılması gerekebilir.
Rekonstrüktif Cerrahi: Kanserin geniş bir alana yayılması sonucu kanserli bölgeler alındıktan sonra ağız ve yüz bölgesinde bir görüntü bozukluğu olmuşsa, ya da ağız ve yüz hareketlerini kontrol eden sinir veya kaslarda bir bozulma olmuşsa, o zaman bu bölgelerin yeniden onarılması, işlevlerinin yeniden kaznadırılması ya da görünümlerinin düzeltilmesi mümkün olabilir.
Radyasyon Terapisi:
Yüksek enerjili X ışınları sayesinde kanserli hücreler hedeflenerek bu hücreler öldürülür. Eğer ağız kanseri çok erken safhada tespit edilmişse, tek başına bu yöntem yeterli olabilir. Ya da cerrahi operasyon sonrası geride kaldığından şüphe edilen kanserli dokunun öldürülmesinde tercih edilebilir.
Kemoterapi:
Bu tedavide oral yoldan ya da damar yolundan verilen kimyasal ilaçlarla kanserli hücrelerin öldürülmesi sağlanır. Radyasyon tedavisi ile kombine olarak ya da tek başına uygulanabilir.
Hedeflenmiş İlaç Terapisi:
Hedeflenmiş ilaç terapisi, kanser hücrelerini farklı açılardan etkileyerek, onların büyümelerini hızlandıran etmenleri ortadan kaldırarak etki gösterir.Cetuximab (Erbitux), baş ve boyun kanserlerinin tedavisinde kullanılan bir hedeflenmiş ilaçtır. Hedeflenmiş ilaçlar kemoterapi veya radyasyon terapisiyle aynı anda kullanılabilirler.