Beslenme
Kaliforniya'dan Dr. Susan M. Lark tahılların, baklagillerin, meyve ve sebzenin, çekirdek ve yemişlerin (çekilmiş, çiğ keten tohumu ve kabak çekirdeği gibi) yenmesi gerektiğini ve süt ürünlerinden, doymuş yağlardan, tuzdan, alkolden, şekerden ve kafeinden kaçınılması gerektiğini belirtmekte. Özellikle kasılma semptomlarında alabalık, uskumru ve somon gibi balıklar seçin ve et, tavuk, süt ürünleri ve yumurtadan uzak durun. Konjestif belirtilerde şekerden, alkolden, tuzdan, süt ürünlerinden ve buğdaydan uzak durun.
Besin Takviyeleri
Dr. Lark B3, B6 ve C vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko ve esansiyel yağ asitlerini, özellikle eikosapentaenoik asit (EPA) gibi omega-3 yağları önermekte.
Bitkisel Tıp
Amerikan Herbalist Derneği eski Başkanı David L. Hoffmann'a göre adet veya yumurtlama dönemine bağlı ağrılı kramplar takke çiçeği, blackhaw (Bumelia lanuginose), karayılan otu tentürlerini eşit miktarda karıştırarak ve bu karışımdan gerektiğinde 1-2 çay kaşığı alarak hafifletilebilir. Su tutumu için Hoffmann karahindiba yaprağı öneriyor. "Zengin bir potasyum kaynağıdır ve bu bitki potasyum kaybına neden olabilecek idrar atımına teşvik etse de, aynı anda minerali tekrar sağlar. Tentür şeklinde günde üç kere bir çay kaşığı alın veya taze yapraklardan günde 3 veya 5 kere demleyerek için.” Dr. Lark zencefil, Ginkgo biloba, beyaz söğüt kabuğu, kırmızı ahududu yaprağı, papatya ve şerbetçiotu da öneriyor.
Homeopati
Lauri Aesoph, Güney Dakota’da bir eğitimcidir. Sepya ve Lachesis’in kramplar için sık kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu belirtir ve sıcak su torbası veya ısıtma yastığı ile rahatlatılan krampların Chamomilla formülüyle de azaltılabileceğini ekler.
Geleneksel Çin Tıbbı
Honora Lee Wolfe, "Menstrüel kramplar genellikle ya alt karındaki qi durgunluğu veya kan hareketsizliği nedeniyle (yaşam enerjisi vücutta serbestçe hareket edemediğinde) ya da her ikisinin kombinasyonu ile oluşur.” diye açıklar. Tedavi bireysel ihtiyaçlara göre hem akupunktur hem de bitki kullanımını kapsayabilir.