Tüberküloz (TB) - Belirtileri

Verem olarak da bilinen, akciğerleri etkileyen bir hastalıktır.

Tüberküloz (TB)

Tüberküloz (verem), genellikle insanın akciğerlerini etkileyen, ancak beyin ve kemikler gibi vücudun diğer kısımlarını da etkileyebilen bir rahatsızlıktır. Tüberküloz (TB) aşılanma ile korunulabilen bulaşıcı bir hastalıktır. Geçmişte gelişmiş ülkelerde az rastlanır hale gelmesine rağmen AIDS, bünyeyi TB’ye müsait kılabildiğinden şimdi daha fazla vaka görülmektedir. Tüberküloz ağır basan yoksulluğun, kötü beslenmenin ve aşırı kalabalıklaşmanın olduğu ülkelerde endemiktir ama başka yerlerde de hızla artmaktadır. Göç, turizm ve uluslararası hava yolu seyahatleri bu hastalığa sebep olan Bacillus miyobakteriya tüberkülozis bakterisinin etkili bir şekilde yayılmasına yardımcı olmuştur. TB oldukça bulaşıcıdır ve havadaki rutubet damlacıkları ile kolayca yayılır. Bedensel temas gerekli değildir. En yaygın enfeksiyon bölgesi akciğerlerdir ama lenf bezleri ve beyni kaplayan zarlarda da bulunabilir.

TB’nin semptomları kilo kaybı, ateş ve gece terlemeleri, sarı veya kanlı balgamla ısrarlı öksürük, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bazen deriden akıntı ile lenf bezlerinin şişmesi, şekil bozukluğuna yol açan yumuşak kemikler ve kemik çökmesi, böbrek harabiyeti ve mesane iltihabıdır.
Naturopati
Sarımsak özellikle etkilidir. İrtifa kürü tavsiye edilmektedir, bu da daha temiz havalı, yüksek rakımlı, güneşli yerlerde yaşayıp iyi beslenmek, dinlenmek ve stresten uzak kalmak gibi uygulamaları içerir.

Homeopati ve Aromaterapi
Her ikisi de semptomların hafifletilmesinde oldukça faydalıdır. Homeopati uzmanı önleyici olarak ‘nozod’ (hastalanmış dokudan bir numune ile yapılan ilaç) önerebilir.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye