Kanserde Erken Teşhis

Geleneksel kanser testleri arasında fiziksel muayene, CAT (bilgisayarlı tomografi) taramaları, MRI (manyetik rezonans görüntüleme), X ışınları (röntgen) ve biyopsiler yer alır.

Geleneksel kanser testleri arasında fiziksel muayene, CAT (bilgisayarlı tomografi) taramaları, MRI (manyetik rezonans görüntüleme), X ışınları (röntgen) ve biyopsiler yer alır. Tek bir kanseri teşhis etmek üzere geliştirilmiş diğer testler arasında meme kanseri için mamografi, rahim ağzı kanseri için PAP smear, kemik kanseri için kemik taramaları ve prostat kanseri için PSA (prostata özel antijen) kan testi bulunur. Ancak alternatif tıp hekimlerinin kullanabileceği diğer testler vardır. Bu testler modern tıp testleriyle teşhis edilemeden çok önce vücudun belli bir bölgesindeki kanseri tespit edebilir. Vücutlarımızı tanıyarak ve kanseri belirten işaretleri fark ederek kanserin erken bir aşamada teşhis edilmesini garantileyebiliriz. Konu kanserin teşhis edilmesiyse saat işlemektedir. Şunu bir düşünün: her yıl kanserden ölen kişilerin %35’i eğer kanserleri etkili bir tedavinin uygulanmasına yetecek kadar erken bir aşamada teşhis edilmiş olsa şimdi hayatta olacaklardı.

Elektrodermal Biofeedback: Kanser gibi hayatı tehdit eden tehlikeli hastalıkları erken aşamada teşhis etmek amacı, alternatif tıp doktorlarını enerji tıbbını araştırmaya yönlendirmiştir. Bunun kökeni kişinin enerji alanının hastalığın başlangıcıyla değişmesidir. Değişen enerji alanı invazif olmayan elektrodermal biofeedback araçları ile ölçülebilir. Elektrodermal tarama araçları Avrupa’da 1970’lerde popüler olmuş ve Amerika’ya 1980’lerde gelmiştir. Her ne kadar tartışmalı olsalar da doktorlar çok çeşitli hastalıkları daha erken aşamada teşhis etmek istediği için kullanımları gitgide yaygınlaşmaktadır. 

Karanlık Alan Mikroskopisi: Karanlık alan mikroskopisi canlı beyaz kan hücrelerini özellikle uyarlanmış bir mikroskopla incelerken dinamik görüntüyü bir video ekranına atarak çalışma yöntemidir. Bu sayede deneyimli bir hekim hastalığın erken aşamalarını, kandaki hastalığa sebep olduğu bilinen mikroorganizmaları teşhis ederek anlayabilir. Ayrıca bir kan hücresinin canlı kalabilme süresi de bireyin sağlığı hakkında fikir verir. Karanlık alan mikroskopisi kanda olup bitenler hakkında önemli bilgiler sunar. Örneğin beyaz kan hücresinin ne kadar sağlıklı olduğu, hücre duvarının pürüzsüz veya yırtıklı olduğu veya sitoplazma sızdırdığı görülebilir. Ayrıca hücrenin serbest radikallerden zarar görüp görmediği de anlaşılır. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye